Merhaba arkadaşlar. Sizlere kendi yapımım olan modifiye xp yi tanıtacağım.
İlk olarak belirtmek isterim ki ben buraya bu konuyu açtığım için indirip kullanmak zorunda değilsiniz bunu zaten biliyorsunuz. Birşeyler yazıp, yorum yaparken de bunu hatırlarsanız sevinirim.
TEŞEKKÜR:
Daraldığım her anda bana yardım elini esirgemeyen
xp modifiye konusunda morning, _EFE_, baris_seven
aio yapımı konusunda blackman12, lontokyo
ve katılmsız programlarını kullandığım tnctr üyelerine sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.
İsmini yazmayı unuttuğum kişi veya kişiler lütfen kusura bakmasın
Lafı fazla uzatmadan sistemi anlatmaya başlamak istiyorum.
çok ayrıntılı bir anlatım yapmak istiyorum çünkü en ufak bir süprizle karşılaşmanızı istemiyorum
sistemi 6. gün oldu deniyorum (bileşen çıkarılmış, ince ayar yapılmış ama ufak eklemeler yapılmamış halini ve sorunsuz mükemmel bir şekilde çalısıyor ufak eklemelerden kastım kur ekranı gibi... )
KvsTb Xp'09
Önce sistemden biraz bahsedelim
Sistemi msdn tabanlı sp3 xp modifiye edilerek hazırladım
kurulum yarı katılımsızdır. bunun sebebi bilgisayar adı vb yerlerde benim yazdığım şeylerin görünmesini istemedim. yani reklam kokan hareketler bunlar kendiniz yazın istedim.
sistemi yaparkenki amacım çok az sayıda bileşen çıkararak stabiliteyi bozmamak ve gerek ince ayarlar gerek reg ayarları ile hızlı ve kullanışlı bir sistem elde etmekti.
sistem belirttiğim üzere full driver + full sata entegrelidir
ve kurulumdan sonra sizi format sonrası mini bir aio (mini program arşivi)
karşılamaktadır. programların kurulumları tamamen katılımsızdır ve tnctr den alıntıdır.
Sabırsızlanarak sistem özelliklerine geçiyorum:
Eklenenler:
Full driver + full sata
Sp3 sonrası güncelleme paketi
internet explorer7
windows media player11
youtube giriş eklentisi
piyasadaki tüm fare imleçlerini ekledim
seç beğen al vista mac linux ve ekstralar....
birçok tema
birçok wallpaper (ekran görüntüsü alırken kötü seçim yapmamdan dolayı içkarartıcı görünüyormuş fakat siz kendi istek ve zevkinize göre wallpaper seçersiniz artık...)
sistemi yaparken viso v2 kullandım benim hoşuma gidiyordu, 7iso çok mavi ve tonu içerdiği için hoşuma gitedi bilemiyorum ama win7 teması da ekledim isteyen olursa diye...
son olarak sağtık eklentileri. resimlerde rahatca görülmekte.
çıkarılan bileşenler ise şunlardır:
;# Ağ #
MSN Explorer
Windows Anında Mesajlaşma [Messenger]
;# Çoklu Ortam #
Örnek Müzikler
;# Işletim Sistemi Seçenekleri #
.NET Framework
El ile Kurulum ve Yükseltme
Tur
bukadar azlar
İnce ayarlardan bahsedecek olursak:
Açılış ve Kapanış-Prefetch-Bellek Kurulumu-Applaunch ve Boot aktifBaşlat Menüsü-Arama menüsünden Internette Ara'yı kaldırBaşlat Menüsü-Arama seçeneğinden Kişi Ara'yı kaldırBaşlat Menüsü-KullanıcıAdı'nı silBaşlat Menüsü-Müziklerim-Bu nesneyi göstermeBaşlat Menüsü-Pencere gecikmesini azaltBaşlat Menüsü-Resimlerim-Bu nesneyi göstermeBaşlat Menüsü-'Windows Katalog'Kısayolunu kaldırBaşlat Menüsü-Windows Update kısayolunu silBaşlat Menüsü-Yeni yüklenen programları vurgula devredışıBilgisayarım-Paylaşılan Belgeleri silBilgisayarım-Sağ Tuş Menüye Aygıt Yöneticisi'ni ekleBilgisayarım-Sağ Tuş menüye Denetim Masasını ekleGezgin-Adres çubuğunda tam yolu gösterGezgin-Arama Asistanını Devre Dışı BırakGezgin-Ek dosya türlerini Not Defteri ile ilişkilendirGezgin-Gelişmiş Arama: Seçenekleri yeniden ayarlaGezgin-Klasik Denetim MasasıGezgin-Ön eki kaldır: Kısayol...Gezgin-Sistem klasörlerinin içeriğini gösterGezgin-Tüm pencerelerde Durum çubuğunu gösterGezgin-Yapışkan Tuşlar devredışı (Erişebilirlik)Gizlilik-Alexa Casus Yazılımını SilGizlilik-Hata Raporu devredışıGüvenlik-Ekran koruyucuyu kapatGüvenlik-Yazılımlar altında Güncellemeler'i her zaman gösterInternet Explorer-Ana sayfayı ayarla-
www.google.comInternet Explorer-Google URL-Araması AktifInternet Explorer-IE-Önbellek limiti-20 MBInternet Explorer-Internet Explorer eşzamanlı 10 bağlantı kurmasıInternet Explorer-Yükleme Tamamlandı mesajı devredışıMasaüstü-Belgelerim simgesi-GösterMasaüstü-Bilgisayarım simgesi-GösterMasaüstü-Geri Dönüşüm Kutusu simgesi-GösterMasaüstü-Internet Explorer simgesi-GösterPerformans-Harddisk boşta iken optimize et devredışıPerformans-Kırık Kısayol Linklerini İzle devredışıPerformans-Yetersiz Disk Alanı uyarısı devredışıWindows Media Player-Güvenlik ayarlarını artır
ayrıca birçok reg girdisi ile kullanımı kolaylaştıracak ve hızı arttıracak ayarlamalar yapılmıştır.
imzasız tema desteği eklenmiş
tcp/ip (10'dan 1000'e) çıkarılmış ve
windows dosya koruması kaldırılmıştır.
Formattan sonra gelen Aio (kurulacak programları siz seçiyorsunuz) daki programlar ve sürümleri:
Abander Tagcontrol 2.8 (mükemmel bir mp3 tag
Aimp 2.51 msn ne dinliyorum eklentisi + 75 tane tema + tema editörü
Ccleaner
Eset Security 3.0.684
Firefox 3.06 (forumda hakanakt ın sunmuş olduğu eklentili halidir)
Flash Player10 ie firefox ve opera içindir
Foxit Reader 2.3
Framework Aio 3.5 (tüm tam sürüm güncellemeleriyle birlikte)
Gom Player 2.1.14 (çok güzel bir temayla birlikte)
Irfan Wiev 4.20
Java 6 update 11
Kodec Pack 4.17
Msn 8.5 (Plus ve msn 2009 temasıyla birlikte)
Msn 2009 (Plus ile birlikte)
Mtu ve Dns değiştirmenizi kolayşlaştıran bir script (yasak sitelere girebilmek için)
Nero Micro 8.3.6.0 Tr
Office 2003 Sp3 Lite 1.3
Ultraiso 9.31
Vbruntimes7
Winrar
Your Unistaller 2008
7zip
not: vbruntimes java ve framework seçili olarak gelir.
ofis yüklemek için vbruntimes gereklidir
msn2009 yüklemek için framework
java yı zaten biliyorsunuz.
en sondaki bitti ise kurulumlardan sonra uyarı vermesi için koydum. böylece kurulumların tamamının bittiği anlaşılacak çıkan uyarı ekran görüntülerinde mevcuttur.
ee artık ekran görüntülerine geçelim
Ekran görüntüleri:
bu arada birşey belirtmek istiyorum. başlarda da belirttim fakat genelde okunmadığı için buraya tekrar yazmak istedim. Ekran görüntüsü alırken koyu renk wallpaper seçtiğimden dolayı iç karartıcı görünüyormuş. bunun sebebinin ekran görüntüsü alırken seçtiğim wallpaperler olduğunu belirtmekte fayda var. temalar zaten bilindik temalar. benim yeni olarak gördüğüm bir ROYAL NOIR var
çok beğendim ve hatta şu an onu kullanıyorum